Project Description
Gözlerimiz duyu organımız arasında bize hayata bağlayan, algılama yeteneğimizi harekete geçiren en önemli organımızdır. Gözlerin düzenli şekilde muayene edilmesi sağlıklı bir yaşam için son derece önemlidir. Gözlerle ile ilgili herhangi bir problem olmasa bile olası risklerin erken tespiti için uzmanlar yılda bir göz muayenesi önermektedir. Çocuklarda bu süre 6 ayda bir, hatta bazı özel durumlarda hekimin önerisi ile daha sık olabilir. Unutulmamalıdır ki göz muayenesi ile şeker hastalığı, beyin tümörlerine kadar birçok hastalık hakkında fikir vermektedir.
Göz Muayenesinin Aşamaları
– Görme Keskinliği Testi İnce detayları görebilme yeteneği, giderek küçülen rakamlardan oluşan testlerle eşliğinde ölçülür.
– Gözlük Muayenesi Gözde oluşan kırma kusuru nedeniyle net görememe durumu gözlük ihtiyacını doğurur.
– Göz Kapakları Muayenesi Göz kapakları, gözyaşı bezleri, gözyaşı boşaltım sistemi ve göz etrafındaki alanlar incelenir.
– Göz Kasları Muayenesi Gözün iç kasları, gözbebeğinin hareketini kontrol etmektedir. Gözün dış kasları da gözlerin paralel durmasını sağlar. Şaşılık ve çift görme muayenelerinde göz kasları incelenir.
– Göz Tansiyonu Ölçümü Otomatik ya da manuel yöntemler yardımı ile göz içi basıncı saptanır. Glokom hastalığının erken teşhisi için ölçümler önem taşır.
– Biomikroskobik Muayene Özel cihazlar yardımı ile kornea, iris, lens ve retina tabakasının detayları incelenir.
– Göz Dibi Muayenesi Bu muayene ile retina dekolmanı, glokom, hipertansiyon, beyin tümörü ve vücuttaki çeşitli hastalıkların belirtiler saptanabilir.
Leave A Comment