SSS 2016-11-04T01:02:55+03:00
en
de

SIK SORULAN SORULAR

Keratokonus neden oluşur? 2016-07-14T03:12:55+03:00
en
de

Genç yaşlarda özellikle ergenlik çağlarında ortaya çıkar.

Genetik yatkınlık (ailede keratokonus hastasının olması) özellikle alerjik konjunktivit yüzünden, gözü devamlı kaşımak ve ovalamak.

Kontakt lensin doğrudan merkezde temas yapması.

Uzun süre göze baskı oluşturacak şekilde yatıp uyuma alışkanlığı gibi sebepler keratokonus rahatsızlığına yol açabilir.


Sık Rastlanan Göz Kapağı Hastalıkları 2016-07-14T03:12:32+03:00
en
de

Göz kapağında en çok görülen hastalık alerjik durumlardır. Göz kapağı içerisinde bulunan yağ bezlerinin iltihaplanması sonucunda arpacık, tıkanması sonucunca şalazyon ve kapak kenarı kirpik diplerinde oluşan blefarit diye adlandırılan durumlar göz kapağı rahatsızlıklarındandır. Bir de bunlara ek olarak göz kapaklarında şekil bozukluğu oluşturan hastalıklar vardır. Göz kapağı şekil bozukluğu ptozis adı verilen kapağın düşüklüğüdür. Göz kapağı hastalıklarını oluşturan sebebe göre hastalıkları ilaç veya ameliyatla tedavi etmek mümkündür.

Gözde görülen belirtiler hastalığın sebebine göre değişmektedir. Alerjik durumlarda kaşıntı en belirgin ve kişiyi en çok rahatsız eden belirtisidir. Göz kapağında şişlik, gözün kendisinde yaşarma, kızarıklık ve ağrı olabilir. Eğer arpacık ve şalazyon gibi iltihabi bir durum varsa bunların belirtileri, daha belirgin şişlik ve kızarıklıktır. Kişiyi oldukça rahatsız eden ve ağrılı bir süreçtir. Blefarit belirtisi kapak kenarında kızarıklık ve kaşıntıdır.

Alerjik göz rahatsızlıklarında yapılan tedavi yöntemi bunlara neden olan etkenleri öncelikle ortadan kaldırılmasına yönelik olmalıdır. Alerjik reaksiyonlar tamamen dış etkenlere bağlı olarak geliştiği için kişi bunlara maruz kalmadığı takdirde alerjik rahatsızlığı ortaya çıkmaz. Dış etkenlerden uzak kaldığı sürece hiçbir sorunla karşılaşmaz. Toz, polen, tüy alerjik reaksiyonu tetikleyen etkenlerdendir. Tedavide verilen ilaçlar hastalık belirtilerini iyileştirmeye yöneliktir.


Göz Tansiyonunun İlk Belirtileri Nelerdir? Göz Tansiyonu Nasıl Anlaşılır? 2016-07-14T03:12:07+03:00
en
de

Göz tansiyonu hastanın ilk zamanlarında erken dönemde herhangi bir belirti vermez. Göz tansiyonu hastalığı yavaş yavaş ilerlediği için görme alanındaki kayıp hasta tarafından çok çabuk fark edilmez. Erken teşhis ile ilerlemesi durdurulabilir fakat bunun için sürekli göz muayenesi oluyor olmanız gerekmektedir. Yoksa göz tansiyonunun kişi tarafından erken teşhis edilmesi oldukça zordur. Göz tansiyonunda bazen nadir görülen türünde bulantı, kusma, ağrı, görmede bulanıklık ortaya çıkabilir. Ama her hasta da bu belirtiler ortaya çıkmayabilir.

Eğer yakınınızda, akrabanızda glokom rahatsızlığı var ise; gözlerinizde yorgunluğa bağlı hafif ağrı, kanlanma gibi şikayet olduğunda bunun göz tansiyonu belirtisi olduğundan şüphelenip, göz muayenesi olup göz tansiyonunuzun ölçülmesi en doğru davranış olacaktır. Göz tansiyonunda bazen gözde hafif ağrılar, günün bazı saatlerinde bulanık görmeler gibi belirtiler görülebilir.

Açık açılı ve kapalı açılı olmak üzere iki göz tansiyonu (glokom) tipi vardır. Açık açılı göz tansiyonunun belirtisi çok kesin ve net olmadığı için kişinin bunu anlaması daha zordur. En az belirti veren göz tansiyonu tipidir. Kapalı açılı göz tansiyonu(glokom) tipinin belirtileri; sabahları belirginleşen baş ağrısı, geceleri ışık etrafında ışıklı halkalar görmedir.

Ani olarak göz tansiyonu yükseldiğinde oldukça çarpıcı belirtiler ortaya çıkar. Görme bulanıklığı, bulantı, kusma, gözün arka tarafında bulunan şiddetli ağrı en belirgin şikayetlerdir. Fakat ani olarak yükselme az sayıda hastada ortaya çıkar, genel olarak göz tansiyonu yavaş yavaş artar ve bu sayede ağrı çok hissedilmez. Bu yüzden çoğu zaman hastalığı durdurma tedavisi için çoğu zaman geç kalınmış olur.


Renkli Lens ile Renksiz Lens Arasındaki Fark Nedir? Görme Açısından Bir Fark Oluşturur mu? 2016-07-14T03:11:44+03:00
en
de

Renkli lenslerin de miyop, hipermetrop, astigmat hastaları için olanları mevcuttur. Arasında numara ya da kullanım açısından bir fark yoktur. Hijyen açısından aynı titizlikle kullanılması gerekmektedir. Ancak aradaki tek fark renkli lenslerle elde edilen görüş kalitesi renksiz lensler kadar iyi değildir.


Kontakt Lens Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Herkes Kontakt Lens Kullanabilir mi? 2016-07-14T03:11:18+03:00
en
de

Gözlük kullanmak istemeyenlerin çok fazla tercih ettiği kontakt lensler, günlük yaşamda kişilere daha konforlu bir yaşam sunduğu için kişilerin tercihlerinin ilk sırasında gelmektedir. Kalın gözlük kullanmaktanda, lens kullanmak görünüm açısından kişiyi daha rahat hissettirmektedir.

Lens kullanımı; göz kusurlarını gidermede gözlükten daha iyi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Kontakt lensler, aynı gözlükler gibi optikçilerde satılmaktadır. Ancak tam gözlük numarasına göre hastaya lens vermek uygun değildir. Çünkü lens kullanırken göz numarası yanı sıra, kişinin gözü ile ilgili bazı problemleri olabilir. Lens kullanmaya başlamadan önce, hasta önce bir doktora gitmeli ve göz muayenesi olmalıdır. Göz muayenesi sırasında göz kapak ve kirpiklerinde rahatsızlık veya hassaslık olup olmadığı kontrol edilir. Kişiye, doktor tarafından kendi göz yapısına uygun lens seçimi önerilmektedir. Bunların yanı sıra; hastanın gözünün kornea çapı önemli bir kriterdir. Gözlük reçetesi ile optiğe gidilip lens alınmamalıdır. Çünkü gözlük reçetesinde çap belirtilmediğinden hatalı lens alınabilir.

Herkesin göz yapısı birbirinden farklıdır, uygulanan müdahale ve yapılan tetkikler sonucunda farklı tedavi şekilleri ortaya çıkabilir. Eğer hastanın göz kapağında arpacık tarzında rahatsızlık, kirpikleriyle ilgili problemleri veya göz nezlesi gibi yüzeysel problemleri varsa hasta yumuşak lenslerden uzak durmalıdır. Travma sonucu kapak bütünlüğü bozulmuş ve felç nedeniyle göz hareketleri sürekli ve muntazam olmayan hastalar da kontakt lens kullanmamalıdır.

Kuru göz sorunu olan hastalarda kontakt lens sıkıntı oluşturabilir. Lensin materyaline yani maddesine göre gözde kuruluk hissini artırabilir. Kişinin gözyaşını kendi içine çekip zaten kuruluk sorunu olan gözde kişide aşırı derecede batmaya ve kaşınmaya yol açabilir. Kuru göz sorunu olan kişilere kontakt lens mümkün oldukça verilmemelidir. Kontakt lenslerle uyumak göze zarar verebilir. Fakat son yıllarda 30 gün çıkartılmadan gözde kalabilen ya da sadece bir hafta çıkartılmadan gözde kalabilen lensler satışa sunulmuştur. Kişiler bu kontakt lensleri satın alıp kullanırken kendi göz hassasiyetlerini de göz önünde bulundurmalılar.

Kontakt lens kullanırken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus lenslerin hijyen ve temizliğidir. Gözde huzursuzluk hissedildiği anda kontakt lensler hemen çıkartılmalıdır. Huzursuzluk belirtileri; kızarıklık, görmede azalma, batma, yanma, sulanma, kaşıntı ve çapaklanma şeklinde olabilir. Bu tür problemler iki nedenden dolayı kaynaklanıyor olabilir; kişinin gözüne uygun olmayan lens kullanmasından ya da hijyen ve bakım kurallarına dikkat etmemesinden dolayı oluşur.


Çeşitli Göz Rahatsızlıklarından Biri Olan Presbiyobi Nedir? Belirtileri Nelerdir? 2016-07-14T03:10:53+03:00
en
de

Gözün görmesi esnasında uyum rekleksinin bozulması durumudur. Örneğin göz rahatsızlığı olan bir kişinin uzağı net gördüğü gözlükle, yakını net görememesidir. Uyum refleksi yaş olarak kişilerde 40 yaşlarında başlar. Kişi bu rahatsızlığın ihtiyacını yakın gözlüğü ile karşılar. Kişinin bir şeyi yakından okurken gözünü aşırı kısması, daha çok ışığa ihtiyaç duyması, gözün okurken çok çabuk yorulması ve en önemlisi yazıyı uzağa götürme eylemi bu rahatsızlığın başlıca göstergelerindendir.

Bu uyum refleksi bozulan kişiler yakını görmekte zorlandıkları için, yakındaki bir yazıyı okumaya çalışırken, beyin merceğin kırıcılığını artırabilmek için olağanüstü çalışır ve bu kişinin beynini çok yorup, ağrıya sebep olur. Yakın gözlük kullanmaya başladıktan sonra kişinin görmesinde ve genel yaşantısında ciddi bir rahatlama olur.

60 yaşından sonra uyum refleksi sonlanır. Katarakt ameliyatı olmuşsa eğer hasta, uyum refleksini tamamen kaybetmiş olduğundan 3 numara presbiyop olur. Miyop olan bir hasta presbiyop evresinde, gözleri zaten normalden fazla kırıcı olduğu için yakına bakarken gözlüklerini çıkartmaları yeterlidir.

Eğer hasta hem presbiyobi rahatsızlığına sahip hem de uzağı göremiyor ise, ikisini de bir arada sağlıklı bir şekilde yaşam sürdürmeyi sağlayan progresif gözlük kullanmayı tercih edebilirler.


Göz Hekimine Başvurulması Gereken Durumlar Nelerdir? 2016-07-14T03:10:18+03:00
en
de

Görmede azalma ( hatta gelip geçici olsa dahi )/
Göz önünde yüzen, uçuşan cisimler ( siyah kılcıklar, tüycükler, noktalar, benekler, lekeler )
Işık çakmaları
Bir perde ya da peçe arkasından bakıyormuş gibi görme hissi
Işıkların çevresinde renkli halkalar görme
Gözde ve göz çevresinde ağrı hissi
Göz çevresindeki deride ve gözde kızarıklık
Gözde ödem ve sulanma
Gözlerin birisinin veya ikisinin öne doğru çıkması, fırlaması
Göz kayması, şehlalık
Çift görme
Şeker hastalığı
Yüksek kol tansiyonu, damar sertliği hastalığı
Böbrek hastalığı


Gözlerde Kaşıntı Neden Olur? 2016-07-14T03:09:47+03:00
en
de

Gözlerde ileri derecede kaşıntı allerji, enfeksiyon, göz yaşı azlığı, gözde depozit birikmeleri, yabancı cisim kaçması, göz kapağı ve kirpik hastalıkları, göz yüzeyinde düzensizlik yapan hastalıklar, bağışıklık sistemi hastalıkları, romatolojik hastalıklar, bazı cilt hastalıklarının göz bulgusu gibi pekçok patolojik duruma işaret edebileceği gibi yorgunluk, uykusuzluk ve bilgisayar başında fazla çalışma gibi normal durumlarda da meydana gelebilir. Bunların ayrımının yapılabilmesi için muayene olmanız gerekir.


Renk Körlükleri ile İlgili Bilgi? 2016-07-14T03:09:26+03:00
en
de

Renk körlüğü görme azlığı veya görme kaybına yolaçmaz. Renkleri görmemizi sağlayan görme alanındaki bir eksiklikten kaynaklanır. Özellikle Mavi ve yeşil veya Kırmızı ve Yeşil renklerin seçilmesi zor olabilir. Bu hastalık genel olarak kalıtsal ve kadınlardan çok erkeklerde görülen bir durumdur. En sık görülen durum Kırmızı – Yeşil renk eksikliğidir. Bu durum aynı zamanda Glokom veya görme sinirindeki bir hasardan da kaynaklanabilmektedir.

Doğuştan renk körlüklerinin çoğu orta derecededir. Renk körlüklerinin tanısı için en sık kullanılan yöntem Ishihara kartlarıdır. Bu kartlarda renkli sayılar ve bulmacalar yer alır. Renk körlüğü olan kişiler bu sayıları okuyamaz ve bulmacaları çözemezler. Bu testin yanısıra renk yumakları da kullanılmaktadır.


Ani Görme Kayıplarının Sebepleri Nelerdir? 2016-11-04T01:02:56+03:00
en
de

Ani görme kaybına yol açan birkaç hastalık vardır.

Bunlardan ilki ani göz içi basıncı yükselmesidir. Özellikle loş ortamlarda ve sıkıntılı zamanlarda meydana gelen bu durumda göz içi sıvısının gözü terkettiği bölge tıkanır, göz içi basıncı yükselir, göz ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler meydana gelir.

İkinci durum kafa içi basınç artışıdır. Bu durumda başağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler görme bozukluğundan daha fazla dikkati çeker.

Üçüncü olarak beyin damar hastalıklarında meydana gelen ani görme kaybıdır. Bu duruma da diğer şikayetler pek fazla katılmayabilir. Migren hastalığı olanlarda da bahsetmiş olduğunuz şikayetler meydana gelir.

Son olarak gözün sinir tabakasını etkileyen hastalıklar yönünden incelenmeniz gerekir. Kısaca söylemek gerekirse bahsetmiş olduğunuz durum ciddi bir durum olup derhal tanısının konması lazımdır. Bu amaçla öncelikle bir göz doktoruna görünüp daha sonra gerekiyorsa nörolog veya beyin cerrahı tarafından değerlendirilmeniz uygun olur.


Bilgisayara Bağlı Göz Problemleri ve Çaresi Nedir? 2016-07-14T03:08:37+03:00
en
de

İnsanın net görebilmesi, gözün enfeksiyonlara karşı korunması ve göz yüzeyinin kayganlaştırılması için belli bir miktar göz yaşına ihtiyaç vardır. Bu göz yaşı gözün üst dış kısmındaki ve kapakların iç yüzeyini örten zardaki bezlerden salgılanır ve burun tarafındaki pınarcıklardan buruna aktarılır.

Göz yaşının göz üzerinde düzenli dağılımı için göz kırpma refleksine gerek vardır. Günümüzde sık kullanılan bilgisayar monitörleri ve diğer monitörlü araçlar göz kırpma refleksini azaltarak kuruma meydana getirirler. Hasta bu durumda gözünde yorgunluk, yanma, batma, ışığa duyarlılığın artışı gibi şikayetler hisseder.

Tedavide planlı çalışma, belli aralıklarla dinlenme, yüzü ılık suyla yıkama ve gerekirse göz yaşı destekleyici ilaçlar önerilir. Ayrıca monitörden gelen ışınlar yansımalara yol açarak gözü rahatsız eder. Bunu engellemek için koruyucu filtreler ya da antirefle camlı gözlüklerin kullanılması gerekir.


Göz Altlarında Morlukların Tedavisi Nedir? 2016-07-14T03:08:15+03:00
en
de

Göz altı morlukları genellikle kalıtsaldır. Çoğunlukla koyu tenli kişilerde daha belirgin olan bir problemdir. Göz altı morluğu doğuştan, damarların cilde yakın olmasından, cilde renk veren hücrelerin çokluğundan yada sonradan meydana gelen göz altı morlukları sigara, alkol ve uyuşturucudan dolayı kaynaklanabilir.


Gözlerde Tik Olmasının Sebebi Nedir? 2016-07-14T03:07:51+03:00
en
de

Gözlerdeki tik genellikle sıkıntılı dönemlerde görülürler. Gözle ilgili herhangi bir hastalığa işaret etmezler. Kendiliğinden geçmiyor ve sizi çok rahatsız ediyorsa bir sinir hastalıkları uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.


Gözlerde Kanlanma Hangi Hastalığa İşaret Eder? 2016-07-14T03:07:26+03:00
en
de

Göz kanlanması ihmale gelmeyecek bir göz rahatsızlığıdır. Zamanla geçer diye beklenilecek bir rahatsızlık değildir. Çok nadir olarak, gözde bulunan konjoktiva yüzeyinde damarların genişlemesine bağlı olarak çatlamalar ve bu çatlamalara bağlı olarak kanlanmalar meydana gelebilir.

Ani çıkışlı göz tansiyonu, alerjik durumlar, göze giren yabancı cisimler, güneşe maruz kalma gibi bir çok neden göz kızarıklığı nedenlerindendir. Oluşum sebebine göre tedavi yöntemi farklı bir yol izler. Her birinin tedavi süreci ve şekli birbirinden farklıdır.


Gözde Yanmanın Sebepleri Nelerdir? 2016-07-14T03:07:03+03:00
en
de

Gözlerde yanma herhangi bir hastalık olmamasına rağmen çok sık karşılaştığımız bir durumdur. Bazen gözyaşınız, göz kapaklarınız, göz yüzeyini örten beyaz zar veya kornea ilgili bazı hastalıklar da bu duruma neden olabilir.

Göz yanmasına sebep olacak olası bir çok sebep vardır. Göz yanmasına sebep olacak çevre faktörlerinden bahsedecek olursak; duman, toz, kirli hava, şampuan, sabun ve buna benzer bir çok etken göz ile temasa geçtiğinde yanma oluşur. Göz yanmasına sebep olan faktörler göz ile ilgili ciddi sonuçlar ortaya çıkarmaz. Bol su ile yıkayıp gözü biraz dinlendirmek yeterlidir. Eğer yanma günlerce devam ederse mutlaka bir göz doktoruna başvurunuz.


Katarakt ameliyatından sonra gözlük takacak mıyım? 2016-07-14T03:06:39+03:00
en
de

Ameliyatta gözünüze yerleştirilen yapay mercek uzak görüşünüze göre hesaplanırsa okuma gözlüğüne ihtiyacınız olacaktır. Hem uzak hem de yakını beraberce net gösteren özel “multifokal” göz içi lensleri gözünüze yerleştirilirse gözlük kullanmanız gerekmeyecektir.

* Bazı durumlarda gözlük kullanmak gerekebilir.


Katarakt ameliyatında anestezi alacak mıyım? 2016-07-14T03:06:14+03:00
en
de

Katarakt ameliyatı için genellikle lokal anestezi uygulanır. Narkoz (genel anestezi), çocuk, bebek hastalar ve bazı özel durumlar dışında uygulanmaz.


Katarakt ameliyatı ne kadar sürer? 2016-07-14T03:05:52+03:00
en
de

Hastanın durumuna, kataraktın türü ve derecesine göre bu süre değişebilir. Günümüzde katarakt ameliyatları fakoemülsifikasyon tekniği ile kısa sürede yapılabilir. Bu teknik ile gözde küçük bir kesi açılarak saydamlığını yitirmiş lens çıkarılır, yerine yapay göz içi lensi yerleştirilir.


Tedavi sırasında gözümü oynatırsam ne olur? 2016-07-14T03:05:31+03:00
en
de

Kullanılan cihazın Turbo Göz Takip Sistemi sayesinde, gözdeki en küçük dönme ve kaymalar otomatik olarak takip edilmekte ve böylece lazer ışınları istenilen yerde tam bir düzeltme sağlamaktadır.


Lazer sonrasında kontakt lens veya gözlük kullanılabilir mi? 2016-07-14T03:05:04+03:00
en
de

Lazerle tam düzelme beklenmeyen yüksek numaralı gözlük kullanan kişiler düşük numaralı gözlük kullanabilirler, fakat yumuşak kontakt lens kullanmaları için göz yapılarının tamamen iyileşmesini beklemek gerekir. Kozmetik renkli lensler belirli bir zaman geçtikten sonra kullanılabilir.


Lazer tedavisi sonrasında katarakt veya göz tansiyonu yükselmesi olabilir mi? 2016-07-14T03:03:09+03:00
en
de

Kırılma kusurlarının tedavisinde kullanılan Excimer Lazer korneada etkilidir. Daha derin dokulara herhangi bir etkisi yoktur. Dolayısıyla bugüne kadar lazere bağlı katarakt veya glokom olgusu bildirilmemiştir. Ancak lazer sonrası reaksiyonların kontrolü için kullanılan steroid damlaları bazı kişilerde geçici olarak göz içi basıncını yükseltebilir. Bu nedenle ilaçlar kontrollü bir şekilde kullanılır ve böyle bir etki ile karşılaşıldığında ilacın kesilmesi ile göz içi basıncı normale döner.


Lazer tedavisi sonrası numaram yeniden oluşur mu? 2016-07-14T02:56:55+03:00
en
de

Lazer sonrası eski numaraya dönüş asla söz konusu değildir. Ancak hafif nüksler olabilir ve bunların çoğu gözlük dahil gerektirmez. Tashih gerektirecek kadar yüksek numaralarda eğer göz yapısı uygun ise ikinci girişimle sorun çözülebilir.


Lazer sonucu görüşümü kaybeder miyim? 2016-07-14T02:56:27+03:00
en
de

Lazer her göze yapılmaz. Detaylı değerlendirmelerden sonra bir gözün lazer olup olamayacağına karar verilir. Lasik sonrası hastanın görme kaybı riski yoktur.


Lasik Ameliyatının Avantajları Nelerdir? 2016-07-14T02:56:03+03:00
en
de

Lasik ile düşük, orta ve yüksek derece miyop tedavi edilebilir.

Lasik sonrası numarada geri dönüş ya olmaz ya da yüksek numaralarda çok az olur.

Lasik sonrası numaranın dengeye kavuşması daha hızlıdır.

Her iki göz aynı anda yapılabilir.

Hastaneye yatış gerektirmeden gerçekleştirilir.

Hastalar 24 saat içinde günlük aktivitelerine dönebilirler.


Yeniden Lazer Uygulanabilir mi? 2016-07-14T02:55:38+03:00
en
de

Bir göze yeniden lazer uygulanabilmesi, korneanın kalınlığı ile alakalıdır. Nüks varsa kornea kalınlığı uygunsa uygulama yapılabilir.

Olguların yaklaşık %5’inde yeniden lazer uygulamasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu olgular genellikle yüksek derecede düzeltme yapılanlar veya bünyesi fazla reaksiyon gösteren kişilerde ortaya çıkabilir.

İkinci lazer, uygulamasında mikrokeratom kullanılmadığı için operasyon, hasta açısından çok daha rahat olacaktır.


Lazer güvenli midir? 2016-07-14T02:55:12+03:00
en
de

Excimer Lazer ile kırılma kusurlarının tedavisi, yıllarca süren bilgi birikimi ve klinik denemeler sonucu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki FDA’dan (Amerika’daki Gıda, Sağlık ve ilaç denetimi ile ilgili en önemli kurum) etkin ve güvenli olduğuna dair onayın alınması ile başlamıştır.


Lazer Tedavisi nedir ? 2016-11-04T01:02:56+03:00
en
de

Lazer tedavisinin dünyada en yaygın kullanılan yöntemi LASİK tedavisidir. Görme bozukluğunun derecesine göre bilgisayar aracılığıyla programlanan “Excimer Laser” ışını ile gözün saydam tabakası olan korneanın yeniden şekillendirilmesi sonucunda doğru odaklanma ve net görme sağlanır. “Excimer Laser” ile görme bozukluklarının düzeltilmesinde PRK, LASEK ya da LASIK tekniği uygulanır.


Sosyal veya Özel sigorta şirketleri bu ameliyatı karşılar mı? 2016-07-14T02:54:19+03:00
en
de

Özel sağlık sigortaları, yapılan anlaşmaya bağlı olarak bu ameliyatı karşılayabilir. SSK ve Bağ-Kur ise standart katarakt paket fiyatını karşılamaktadır.


Fiyat farkı var mı? 2016-07-14T02:53:55+03:00
en
de

Multifokal lensler monofokal lenslere göre sağladıkları avantajlar nedeniyle biraz daha pahalıdır.


Lens gözde ne kadar kalır? 2016-07-14T02:53:31+03:00
en
de

Özel durumlar haricinde lens gözde ömür boyu kalır.


Kataraktın iyileşme süresi ne kadardır? 2016-07-14T02:53:09+03:00
en
de

Ameliyattan sonra hastanın normal görüşe kavuşması için geçen süre, ameliyatın zorluğuna, kataraktın sertliğine bağlı olarak değişir.

1 hafta – 15 gün içerisinde iyi bir görme noktasına gelinir. Hasta 15 günle 30 gün arasında tamamıyla iyileşir. Doğru zamanda gelip ameliyatını olmuş bir hasta, 1-2 günde bile düzelebilir.


Katarakt ameliyatında göze dikiş atılır mı? 2016-07-14T02:51:52+03:00
en
de

Uygulanan ameliyatın türüne göre değişse de günümüz katarakt ameliyatı tekniklerinde genellikle dikişe gerek kalmamaktadır.


Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapılmalı? 2016-07-14T02:52:40+03:00
en
de

Yaz aylarında güneşin çok etkili parlak olduğu zamanında güneş gözlüksüz dışarı çıkmayınız.
Sigaranın diğer organlarımıza olduğu gibi gözümüze de olumsuz etkileri vardır, sigara içmeyiniz.
Bol bol C vitamini tüketin, katarakt riskini azaltmaktadır.
Bol sebze ve meyve tüketin, göz sağlığınızda olumlu etkileri vardır.


Bütün Operasyonlardan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Noktaları Biliyor Musunuz? 2016-11-04T01:02:56+03:00
en
de

  • Kronik hastalıklarınız varsa bunu aile hekiminizle operasyon olacağınız bilgiyle birlikte paylaşın. Her operasyondan önce mevcut hastalıkların bilinmesi önemlidir, bu plastik cerrahlar için de geçerlidir.
  • Eğer sürekli ilaç kullanıyorsanız bunu cerrahla paylaşın. Kullandığınız bitkisel ilaçlar da buna dahil.

Estetik Operasyonlarda Dikkat Etmeniz Gereken Noktaları Biliyor Musunuz? 2016-11-04T01:02:56+03:00
en
de

  • Operasyon mutlaka hastanede ve ameliyathane ortamında yapılmalıdır.
  • Operasyon için muayenehane/poliklinik tarzı yerler teklif edilecektir, bu tarz yerlerden ameliyathane ortamı olmaması nedeniyle uzak durun.
  • Tedavinizi mutlaka 7/24 kesintisiz hekim gözetiminde olan aktif acil servis hizmetinin olduğu, yoğun bakım ve ameliyathanenin olduğu yerlerde yaptırınız.
  • Operasyondan sonra yapılan operasyon çeşidine göre en az bir ile 3 gün hastane de kalmalısınız.
  • İmplant seçiminde mutlaka marka ve üreticiye dikkat ediniz.
  • Aracı kurumun, hastanenin ve tedaviyi uygulayacak hekimin sizin isteklerinize nasıl yaklaştığına dikkat ediniz. Sadece siz istediğiniz için mi size evet diyor yoksa siz isteseniz de mesleki tecrübe ve dürüstlüğünden dolayı hayır mı diyor!
  • Ön muayeneye dikkat ediniz ve sonrasında size gerekli ekipmanların atel, bandaj gibi verileceğini sorgulayınız.
  • Operasyonu yapacak hekimlerin/cerrahların uzmanlığını sorgulayınız ve sertifikalarını gerektiğinde talep ediniz.

Saç Ekiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Noktaları Biliyor Musunuz? 2016-11-04T01:02:56+03:00
en
de

Sekoya Health olarak saç ekimi operasyonunda bazı önerilerimiz olacak: saç ekimi yapılırken işlemin başarılı olabilmesi için çok önemli olan aşağıdaki maddeler eksiksiz yerine getirilmelidir. Lütfen araştırma yaparken ve tercihte bulunurken bu hususları eksiksiz yerine getiren merkezleri tercih ediniz. Aksi takdirde eksik olan her madde saç ekiminizin kalitesini düşüren bir sebebe dönüşebilir.

  • Düşük ücretlerin kaliteyi düşüreceğinden ve iyi bir sağlık hizmetinin bütün diğer hizmetlerde olduğu gibi maddi bir bedeli olduğundan kesinlikle emin olun.
  • Size saç ekimi hizmeti verecek kuruluşun sağlık bakanlığı ruhsatlı ve vergi levhası olduğundan emin olun. Seçiminizi yaparken JCİ akreditasyonu olup olmadığında mutlaka dikkat ediniz. Tedavilerin akredite hastanelerde ve özel olarak hazırlanmış ameliyathanelerin saç ekim operasyonu odalarında yapılmalıdır. Birçok merkez saç ekim operasyonunu muayenehane/poliklinik tarzı ameliyathane ortamının olmadığı yerlerde yapmaktadır, buralardan kaçınınız.
  • Size güven vermeyen görüşme mekanlarından, abartılı vaatlerden, sizi hemen ameliyata almaya çalışılmasından kuşku duyun. Hastanede kaydınızın tutulduğundan, protokol numaranızın alındığından emin olun.
  • Konuştuğunuz kişinin doktor olduğundan emin olun. Ameliyatınıza sadece doktorların ve onun saç ekim ekibinin girdiğinden emin olun. Bu sebeple doktorunuzla ameliyat öncesi mutlaka görüşün. Sorularınızı bizzat kendisine sorun. Saç ekimi operasyonlarında sadece tıp doktorları ve saç ekim ekibi çalışmalıdır. Birçok aracı kurum size teknisyenlerin yaptığı işlemi teklif edeceklerdir fakat onlar tıp doktoru değil tekniker!Doktorunuzun operasyon sürecinde her daim yanınızda olacak olmasına dikkat ediniz. Ekibin sertifikalarını görmek istediğinizi iletebilirsiniz.
  • Saç ekiminden sonraki 24 saat klinik ortamında doktor gözetiminde kalmalısınız. Saç ekiminden sonraki ilk 24 saat enfeksion tehlikesi nedeniyle hastanede kalmanız yeni ekilen saçlarınızın sağlığı için önemlidir. Bir FUEoturumunda 4000 greft den fazlası ekilmemelidir. Size 4000 greft den fazlası tek oturumda söz veriliyorsa dikkat ediniz.
  • Saç ekimi kılavuz fotoğrafının çekilip çekilmeyeceğini sorun. (bu fotoğraf bütün ameliyat planınızın yazılı olduğu çok özel bir fotoğraf olup özellikle kanal açma aşamasında son derece önemlidir.) Size gösterilen, “öncesi – sonrası” fotoğraflarının, ameliyatınızı yapacak kişiler tarafından işleme alınmış olduğundan emin olun.
  • Ameliyat öncesi kendi ‘hasta dosyanızı’ görün. Ameliyat öncesi planlamanızı doktorunuzun yapacağından emin olun. Ameliyat öncesi kan tahlili yapıldığından ve ihtiyaç duyulursa ‘anestezi’ doktoru tarafından muayene edileceğinizden emin olun. Ameliyat esnasında düzenli olarak ‘tansiyon’ takibi yapılacağından, size serum takılacağından emin olun. Planlama, lokal anestezi, doku testi, büyük lokal aşamaları dahil olmak üzere bütün ameliyat boyunca doktorunuzun size bizzat uygulama yapacağından emin olun. Olası herhangi bir sorunla karşılaşmanız veya bir şey danışmak istemeniz durumunda ‘ameliyat olduğunuz hastaneyi arayarak doktorunuza ulaşabileceğinizden’ emin olun.
  • Saç ekiminden önce mutlaka ön muayene, saç analizi, kan tahlillerinin yapılmış olmasına sonrasında da uygun saç yıkama solüsyonunun verilmesine ve bunun detaylı bir şekilde anlatılmasına dikkat ediniz. Operasyon sonrası kullanacağınız ilaç ve şampuanınıza kadar her hususun size yazılı ve sözlü anlatılacağından emin olun. Fiyatlara bilgisayarlı saç analizi (bu analizle cm2deki saç kökü sayısı, saç kalınlıkları gibi parametrelere bakılır ve operasyon için çok önemli verilerdir), saç tıraşı, mini check-up, gerekli özel durumlar için özel oda tahsisi, saç ekimi ameliyatı, anestezi, operasyonda kullanılan bütün ilaç ve malzemeler, kontroller, yıkamalar, pansumanlar, fotoğraf arşivi oluşturma gibi hizmetlerin tümünün dahil olduğundan emin olun.
  • Ön ödeme yapmayınız. Bütün ödemelerinizi İstanbul/Türkiye ye geldikten sonra işlemler başlamadan önce aracı kuruma ya da hastaneye yapınız.

Göz Laser Uygulamalarında Dikkat Etmeniz Gerekenler Noktaları Biliyor Musunuz? 2016-11-04T01:02:56+03:00
en
de

  • Ulusal ve uluslararası akredite olmuş hastaneleri tercih ediniz. Bu konuda hastanenin JCİ akredite olması önemlidir. JCİ akreditasyonu konusunda daha fazla bilgi için tıklayınız.
  • Mümkün olduğunca iyi araştırıp konu ile ilgili görsel ve yazılı materyal talep ediniz çünkü bir göz lazer operasyonundan önce dikkat edilmesi gereken birçok nokta var.
  • Hem aracı kurumun hem de kliniğin verdiği hizmete dikkat ediniz.
  • 24 saat kesintisiz acil servis hizmeti alabileceğinizi garantileyiniz.
  • Otel konaklamalarında otel ve hastane arasının yakın olmasına dikkat ediniz.